jueves, 27 de mayo de 2010

“Nou programa, nou ambient” (notícia)






















El passat dimecres dia 12 de maig, es va estrenar al Canal 33 (tv3) el programa “Bestiàri il·lustrat”, un nou concepte cultural presentat per Bibiana Ballbè.
"Bestiari il·lustrat", el nou programa del 33 presentat per la periodista Bibiana Ballbè, recorrerà cada setmana el país per tal caçar les bestioles més destacades del panorama cultural català. El primer episodi, va arrencar des d'un lloc prou conegut per tothom. Banyoles, capital de la comarca del Pla de l'Estany, va ser el primer punt de partida del "Bestiàri".
Aquest nou programa cultural, pretén donar a conèixer encara més els artistes catalans. Bibiana Ballbè i el seu equip, tractaran tots els temes culturals que es produeixen a Catalunya i intentaran transmetre al públic les idees, costums, formes de treball i sensacions de cada artista al qual visitin.

El centre Arts Santa Mònica de Barcelona ha estat lloc de parada i fonda de tot l'equip del "Bestiàri il·lustrat" per presentar el programa. Hi ha assistit Francesc Fàbregas, cap de programes culturals i especials de TVC; Mai Balaguer, directora del programa; Bibiana Ballbè, presentadora, i Ramón Piqué, guionista i coordinador de guió.






L'espectador viurà aquesta ruta i coneixerà aquests creadors a través de la veu de la Bibiana. Un monòleg de la presentadora vertebrarà tota la història en format de "flashback" que es farà des del lloc on acaba la ruta, lloc que l'espectador no coneix i que només es revelarà al final. "Bestiàri il·lustrat és un programa molt divertit i molt creatiu per qui el fem i, també, molt entretingut de mirar", ha dit la Bibiana, que ha destacat la importància de combinar cultura i entreteniment, de difondre la cultura amb recursos informatius lligats a l'humor i a la creativitat. Durant la ruta hi ha una interacció constant de la Bibiana amb el convidat. En aquesta conversa, el descobrirem. És una entrevista encoberta. "Arriba un moment en què ens oblidem de la càmera, i el creador s'oblida de la imatge que projecta i, llavors, surt la persona. El personatge deixa pas a la persona que és la que acaba traspassant la pantalla", ha afegit la Bibiana.

La sintonia del programa és un tema de Quimi Portet i el nom de “Bestiàri il·lustrat”, també ha estat una idea del music català.

Els creadors del programa confien plenament en que aquesta nova aposta cultural servirà per acostar més al públic a la cultura catalana que, fins el moment, era desconeguda per molts.


Blog:



http://itunes.apple.com/es/podcast/id373532188



Video:

No hay comentarios:

Publicar un comentario