sábado, 29 de mayo de 2010

Comentari sobre el llibre “La post-televisión”, d’Ignacio Ramonet


http://es.wikipedia.org/wiki/Ignacio_Ramonet



La societat està immersa en un canvi d'era provocat per l’evolució fulgurant de les xarxes interactives multimèdia a nivell mundial. Aquesta 'gran mutació' comporta una sèrie de conseqüències de caràcter econòmic, polític i cultural dels quals els efectes sobre els individus i les diferents societats encara resulten ser desconeguts o, com a mínim, poc clars.

La sèrie de textos que mostra en aquest llibre Ignacio Ramonet, tenen l’objectiu de contribuir a una millor comprensió de les característiques d'aquest nou univers i els reptes que comporta fer-ne un ús continuat. Els seus autors disposen dels millors analistes mundials de les interrelacions entre comunicació i societat en el context de la globalització econòmica.



Els punts forts dels aparells tècnics que existeixen avui en dia i que tenim al nostre abast, els riscos de guerres econòmiques emmascarades després de la defensa d'una major llibertat de comunicació, la possibilitat d'un novadós ciberespai convertit en una moderna arma de l'imperialisme, el perill que la gran família humana acabi reduïda a una mera gran família de consumidors... són aquestes algunes de les qüestions que els textos que apareixen dins d’aquest llibre d’Ignacio Ramonet ens ajuden a resoldre de manera lògica i deductiva.
  
A més a més, el llibre conté una intenció clarament basada en preservar i incrementar els mitjans que millorin a nivell qualitatiu una ciutadania global ben informada i millor comunicada i, sense cap mena de dubte, evitar posar en perill la diversitat cultural que sempre ha caracteritzat la població del planeta.


Vídeo:








No hay comentarios:

Publicar un comentario