jueves, 21 de octubre de 2010

Santiogold



Santi White va néixer a Filadelfia el 25 de setembre del 1976. Compositora, productora i cantant, va començar a actuar sobre el pseudònim de "Santogold", que posteriorment el modificaria per "Santiogold". La nord americana va estudiar a l'escola Santi Germantown a Filadelfia, Pensilvània i anys després va cursar els seus estudis universitàris basats en música afro americana.

Va aconseguir el seu pseudònim als anys 80 i això va fer que començés a cantar a la banda "Stiffed". Aquesta mateixa banda, va treure l'any 2003 l'àlbum "Sex Sells" produït per Darryl Jenifer, baixista de Bad Brains. Durant el temps que ella gaudia d'aquesta banda, Martin Heath de "Lizard King Records", li va oferir un contracte en solitari. Posteriorment va grabar els seus dos primers senzills, "Creator" i "L.E.S. Artistes".





El seu álbum debutant va ser "Santogold", l'any 2008, una obra clarament influïda per "Devo" i "Siouxsie and The Banshees". Els senzills més destacats d'aquest disc són "Say Aha", "Lights Out" i "L.E.S. Artistes". Després de l'èxit obtingut en el primer disc, Santiogold ja prepara el seu pròxim àlbum.


No hay comentarios:

Publicar un comentario